miercuri, 5 ianuarie 2011

Tu cat castigi pe minut?

In al treilea rand (continuarea postarii anterioare)... hai sa facem un mic calcul. Si pentru calculul asta o sa iau cashadda, unul dintre site-urile care plateste putin. M-am inscris pe acest site in 20 decembrie. Am facut cashout in 22. Deci am dat clickuri 3 zile, apoi am facut cashout. Daca punem 5 minute pentru fiecare zi, ar insemna ca am dat clickuri 15 minute, iar apoi am scos 0.02 USD, corect?
Am cautat pe net salariul mediu net in Romania, care in septembrie 2010 (n-am gasit mai nou) era de 1340 RON; adica de 426.75 USD (la un curs de 3.14) pe luna. Daca intr-o luna lucrezi 8 ore pe zi, 21 de zile, asta inseamna 21 x 8 x 60 =10.080 minute pe luna. Adica 0.04 USD pe minut.

Cu cashadda (fara refi, numai din clickurile mele si fara upgrade - cel mai putin profitabil scenariu) castig 0.0013 USD pe minut dand clickuri 5 minute pe zi. Iar romanul mediu, care ia salariul mediu castiga 0.04 USD pe minut muncind 8 ore pe zi. Si in general munca mai grea decat dat clickuri. Si in general, multi romani au salarii sub salariul mediu. Cu cashadda asadar castig de 30.769 ori mai putin, dar alocand de 96 de ori mai putin timp.

Ei, daca privesti asa lucrurile, daca tii cont de acest calcul... merita sa dai clickuri 5 minute pe zi?

Spor si bani pe net!

2 comentarii:

  1. In momentul in care am decis sa o iau pe cont propriu, m-am raportat mereu la salariul mediu pe economie din Romania si la salariile prietenilor aflati la acelasi nivel cu mine in momentul plecarii. Ma declar multumit de ceea ce am reusit sa obtin in aceasta perioada de tranzitie.

    In momentul in care compari un venit, trebuie sa te raportezi la alternativele pe care le ai. Daca ai bani de buzunar de la parinti cateva sute de euro pe luna, nu te mai uiti la un job care iti aduce 100 de euro. Dar daca esti pe o alta treapta, incepi sa devii mai chibzuit.

    Cunosc tineri care au cardul alimentat lunar cu mii de lei noi de catre parinti, dar si tineri care sunt dispusi sa traga sapa si pentru 20 lei pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tudor: ai dreptate, sunt tineri pentru care banii castigati din ptc-uri si bloggereala intr-o luna nu le-ar ajunge nici pentru o singura noapte de iesit in club. dar ei cu siguranta nu citesc blogul meu si nici n-o sa-mi fie refi veodata :)

    in schimb, asa cum spui, sunt destui oameni care castiga muuuult sub salariul mediu, sunt destui someri care nu castiga nimic. pentru ei ptc-urile ar putea deveni o sursa importanta de venit. daca oricum nu ai alt job, sau cel pe care-l ai plateste foarte putin si-ti ramane timp liber... de ce sa nu incerci ptc-urile?

    mai sunt si oameni care au venituri acceptabile, dar carora nu le-ar strica o completare a veniturilor. sau studenti care primesc bani de la parinti, dar nu le-ar strica niste bani in plus, de cumparat carti (a se citi bautura si tigari).

    iar daca iei in considerare timpul si efortul necesare pentru a castiga ceva bani pe ptc-uri... nu vad de ce n-ai incerca...!

    spor si bani pe net!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.